zzs.lv

Latvijai ir jāizmanto visas iespējas elektroenerģijas ražošanas jaudu deficīta novēršanai, meklējot risinājumus jaunu jaudu ģenerēšanai, uzskata Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valde. Tostarp izskatāms ir jautājums par atomelektrostacijas būvniecību, ko, saskaņā ar nesen veiktu aptauju, atbalstītu vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju.

ZZS valdes pasūtītā pētījumā noskaidrots, ka 21.6% SKDS aptaujāto Latvijas iedzīvotāju noteikti atbalstītu ideju, ka Latvija būvētu pati savu atomelektrostaciju. 28.9% respondentu drīzāk atbalstītu šādu ieceri.

Savukārt 36,8% iedzīvotāju drīzāk vai noteikti neatbalstītu šādu ideju, bet 12,7% bija grūti formulēt savu nostāju šajā jautājumā.

Par Klimata un enerģētikas ministrijas sagatavotu informatīvo ziņojumu “Par kodolenerģētikas attīstības iespējām Latvijā” otrdien, 12.martā, diskutēs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisija.

ZZS ir pārliecināta, ka enerģētiskās neatkarības jautājumā Latvijai ir jāizmanto Eiropas Savienības līdzekļi, lai novērstu elektroenerģijas ražošanas jaudu deficītu, kas ļautu samazināt elektroenerģijas izmaksas. ZZS uzskata, ka Latvijai jākļūst par elektroenerģijas eksportētājvalsti, attīstot arī spējas ražot un eksportēt ūdeņradi un sintētiskās degvielas ar augstu pievienoto vērtību.

Foto: Miguel Á. Padriñán, pexels.com

12.03.2024.