zzs.lv

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) neatbalsta papildu valsts ieguldījumus nacionālajā aviosabiedrībā “airBaltic” un aicina uzņēmumu meklēt risinājumus privāto investīciju piesaistei.

ZZS Saeimas frakcija trešdien, 21.februārī, tikās ar “airBaltic” padomes priekšsēdētāju Klāvu Vasku un padomes locekli Kasparu Ozoliņu, lai pārrunātu aviosabiedrības darbības rezultātus un stratēģisko biznesa plānu.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Harijs Rokpelnis pēc tikšanās atzīst: atsevišķi ieguldījumi “airBaltic” pamatkapitālā no valsts turpmāk netiks atbalstīti, un uzņēmumam jāmeklē citi veidi, kā piesaistīt finansējumu.

Kopējais valsts atbalsta apmērs “airBaltic” pārsniedz pusmiljardu eiro, tai skaitā COVID-19 krīzes pārvarēšanai piešķirts valsts aizdevums vairāk kā 300 miljonu eiro apmērā.

Šobrīd “airBaltic” strādā pie plāna uzsākt daļas uzņēmuma akciju kotāciju biržā, tādējādi piesaistot privātās investīcijas uzņēmuma tālākajai attīstībai. Martā plānots valdību iepazīstināt ar progresa ziņojumu.

Papildus ZZS pieprasīs “airBaltic” iepazīstināt frakciju ar termiņu, kādā lidsabiedrība atmaksās valstij COVID-19 krīzes pārvarēšanai uzņēmumam piešķirto aizdevumu.

Foto: publicitātes attēls

21.02.2024.